Cautarea in magazinele online October 24th, 2009

Sau tinand cont de filmuletul de la gala, cautarea pe USBmania.ro.

In ceea ce priveste cautarea in magazin:

Atunci cand cineva cauta un anumit cuvant, acel cuvant este cautat in: titlu, descriere, si cod. Cautarea in descriere ofera o mai mare posibilitate de gasire a unui anumit produs sau ofera variante.

Cautare baterii

Printr-o cautare avansata (link aflat langa casuta de cautare), rezultatele sunt filtrate mult mai bine si pot aduce in prim plan intocmai produsul dorit.

cautare avansata

cautare avansata baterii

Rezultatele la cuvantul “baterii” sunt numeroase deoarece produsele, electronice fiind, unele dintre ele functioneaza nu numai conectate la USB, ci si pe baterii, cuvant existent in descrierea produselor respective . Prin urmare, baterii este unul dintre cele mai raspandite cuvinte in magazin si, oarecum, irelevant.

In plus, am descoperit ca nu suntem singurul magazin care are produse ce functioneaza cu baterii 😉 :

http://www.fungift.ro/magazin-online-cadouri/cauta-cadouri/baterii/page-1

Sa luam de exemplu “hub usb”. Folosind cautarea rapida, utilizatorul gaseste toate acele produse care ofera un pic mai mult decat un simplu obiect cu gaurele: o plita usb, un odorizant, o jucarie sau un cooler cu porturi usb, produse care pot fi mult mai utile decat un simplu hub usb cu pret ridicat. Utilizatorului i se ofera posibilitatea de a alege CEVA MAI MULT uneori la acelasi pret cu un hub usb.

hub usb cautare rapida

Folosind cautarea avansata, clientul poate alege sa i se gaseasca acele doua cuvinte numai in titlu, iar rezultatele vor fi filtrate si vor aparea numai produsele strict huburi usb.

cautare hub usb avansata

hub usb rezultate cautare avansata

Insa uneori cu lipsuri deoarece nu tot timpul titlul denumeste clar hubul usb, ci poate avea o denumire diferita care doar sa sugereze caracteristicile produsului, bineinteles insotita de poza produsului (ex: twisterul nu apare) – si atunci este necesara descrierea.

Intr-adevar, cautarea nu este perfecta, mai exista si scapari, insa nu atat de mari precum la cuvantul baterii.

Si ca sa nu uit, problema numarul 2 din filmulet – STOCUL – In ceea ce priveste stocul USBmania:
Se apropie iarna, majoritatea furnizorilor ne amana de luni de zile din cauza comenzilor uriase aferente perioadei, insa la inceputul lui noiembrie aproape toate produsele care lipsesc vor reveni in stoc, cu exceptia celor care nu se mai produc – gen Masinuta Teleghidata si pe care le-am pastrat in speranta ca vom gasi un furnizor alternativ. Cam asta este 🙂

Be Sociable, Share!

Un raspuns la “Cautarea in magazinele online”

  1. […] citit azi un articol pe tema asta pe blogul USBmania si mi-am adus aminte si de filmuletul de la testele de usabilitate de pe GPEC 2009. Ce se intampla […]

Scrie-ti parereaProgram afiliere
Program afiliati

Sustinem
cuponix

Ne Place
Nimeni Altu
Toate Blogurile